Uskoro gume Trajala i Belšine

Bez autora
Jul 06 2012

Trajal korporacija iz Kruševca i kompanija Belšina iz Belorusije potpisaće zvaničan ugovor o zajedničkoj proizvodnji guma. Nakon više sastanaka sa kompanijom Belšina iz Belorusije napravljen je dogovor o proizvodnji putničkih letnjih i zimskih guma. Te će se gume proizvoditi u Belorusiji po Trajalovoj tehnologiji. Plan je da se na godišnjem nivou proizvede oko 5.000 guma koje će se prodavati pod imenom “Trajal”, dok će se u Kruševcu pokrenuti proizvodnja guma za kamione i poljoprivredne mašine koje će se prodavati pod imenom "Belšina". Trajal sada na mesečnom nivou ima iskorišćenost kapaciteta od 300 tona, a potpisivanjem ugovora sa beloruskom kompanijom, te kapacitete će povećati četiri puta i u potpunosti ih iskoristiti. Kompanija Belšina iz Belorusije je gigant, a ona ima godišnji obrt od 1,2 milijarde dolara i oko 25.000 zaposlenih.

Uskoro gume Trajala i BelšineTrajal korporacija iz Kruševca i kompanija Belšina iz Belorusije potpisaće zvaničan ugovor o zajedničkoj proizvodnji guma.

"Nakon više sastanaka sa kompanijom Belšina iz Belorusije napravljen je dogovor o proizvodnji putničkih letnjih i zimskih guma", rekao je generalni direktor Trajala Hristo Krušarski.

Krušarski i objasnio da će se te gume proizvoditi u Belorusiji po Trajalovoj tehnologiji.

Plan je da se na godišnjem nivou proizvede oko 5.000 guma koje će se prodavati pod imenom “Trajal”, dok će se u Kruševcu, kako je rekao, pokrenuti proizvodnja guma za kamione i poljoprivredne mašine koje će se prodavati pod imenom "Belšina".

"Trajal sada na mesečnom nivou ima iskorišćenost kapaciteta od 300 tona, a potpisivanjem ugovora sa beloruskom kompanijom, mi ćemo te kapacitete povećati četiri puta i u potpunosti ih iskoristiti", naveo je Krušarski.

Kompanija Belšina iz Belorusije je gigant, rekao je generalni direktor Trajala i dodao da ona ima godišnji obrt od 1,2 milijarde dolara i oko 25.000 zaposlenih.

Podsetivši da je Trajal u januaru prodao jednu od svojih fabrika kompaniji Kuper tajers, koja sada proizvodi gume pod svojim imenom, Krušarski je istakao da je ovo jedan od načina da se brend “trajal” ponovo vrati na tržište koje je, sudeći prema reakciji kupaca, i dalje zaintresovano za kruševačke gume.

Prema njegovim rečima, "Trajal" danas izvozi u Poljsku, Hrvatsku, Rumuniju, Bugarsku, Češku i Makedoniju, dok je ranije imao kupce i na tržištu Evropske unije.

Posle potpisivanja ugovora sa Belšinom, "Trajalu" će se otvoriti tržišta Rusije, Belorusije i Ukrajine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik